WaardeVOL Brummen

Studio544WaardeVOL Brummen

Terug naar projecten

Landschap aanpassen aan klimaatverandering

Het Landschapsnetwerk is partij in een bijzondere samenwerking van Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland en Gemeente Brummen met bewoners, agrariƫrs en Natuurmonumenten. Het project WaardeVOL Brummen heeft tot doel het gebied tussen Hall, Oeken en Voorstonden aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. In dit gebied liggen twee belangrijke natuurgebieden. Het Landschapsnetwerk adviseert over hoe het gebiedsproces ertoe kan leiden dat er in een hechte samenwerking creatieve oplossingen worden bedacht waar veel partijen tegelijk baat bij hebben. We brengen ook kennis in over hoe klimaatverandering doorwerkt op ecosystemen en biodiversiteit en welke maatregelen daarvoor een oplossing bieden.