Lokale voedselnetwerken

Studio544Lokale voedselnetwerken

Terug naar projecten

Als consumenten rechtsreeks voedsel kopen bij de lokale boer, snijdt het mes aan drie kanten. Voor de boer: een betere economische en maatschappelijke positie. Voor de consument: gezonder voedsel en een aantrekkelijker landschap. Voor de natuur: meer biodiversiteit. Het Landschapsnetwerk Brummen werkt daarom (samen met de gemeente en bureau Happyland) aan een lokaal voedselnetwerk. Hierin nemen producenten en consumenten samen verantwoordelijkheid voor voedsel en landschap. 

Sinds augustus 2022 heeft dit samenwerkingsverband tussen boeren en burgers een naam: IJsselmarke. Alle deelnemende producenten streven een natuurinclusieve of biologische bedrijfsvoering na. IJsselmarke verwijst naar de gemeenschappelijk beheerde marken uit vroeger tijden. Lees hier meer over het bijzondere landschap waar de producten van IJsselmarke uit voortkomen. 

Voorjaar 2023 gaat de website van IJsselmarke online, als onderdeel van een publiekscampagne. De producten van de IJsselmarke-boeren liggen dan voor u klaar in een netwerk van verkooppunten. Nieuwsgierig hoe je als inwoner deel kan nemen aan IJsselmarke? Kijk hier hoe u zich kan opgeven als belangstellend of als deelnemer. U kunt zich ook aanmelden via info@landschapsnetwerk.nl.

Meer weten over voedselnetwerken? Bekijk hier ons rapport.