Lokale voedselnetwerken

Studio544Lokale voedselnetwerken

Terug naar projecten

Gezonder voedsel, gezonder landschap, gezonder boerenbedrijf

Het Landschapsnetwerk Brummen bevordert dat meer boeren direct gaan leveren aan burgers en bedrijven in de regio. Zo krijgt de boer een betere economische en maatschappelijke positie. En de consument gezonder voedsel en een aantrekkelijker en gezonder landschap. Het Landschapsnetwerk Brummen werkt daarom samen met agrariƫrs, zorginstellingen, bedrijven, burgers en gemeente aan lokale voedselnetwerken. We informeren bewoners over de voordelen van lokaal voedsel, en ondersteunen zorginstellingen en agrarische bedrijven om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. We organiseren werkconferenties, bijvoorbeeld over hoe meer biodiversiteit in het landschap leidt tot gezonder voedsel. Ook laten we onderzoek doen naar mogelijke bedrijfsmodellen die de diversiteit aan producten vergroten.

Bekijk hier de Visie op ontwikkeling Lokale Voedselnetwerken Brummen