Lokale voedselnetwerken

Studio544Lokale voedselnetwerken

Terug naar projecten

Als consumenten rechtsreeks voedsel kopen bij de lokale boer, snijdt het mes aan drie kanten. Voor de boer: een betere economische en maatschappelijke positie. Voor de consument: gezonder voedsel en een aantrekkelijker landschap. Voor de natuur: meer biodiversiteit. In een lokaal voedselnetwerk nemen producenten en consumenten samen verantwoordelijkheid voor voedsel en landschap.

Het Landschapsnetwerk Brummen werkt sinds 2017 aan een voedselnetwerk in Brummen, samen met de gemeente en bureau Happyland. Klik hier voor een folder met de stand van zaken.

Vanaf eind 2020 werkt een groep bewoners aan de vraag naar lokaal voedsel. Deze groep wil een betrouwbare en groeiende vraag naar lokale producten vanuit de bewoners van Brummen organiseren. De groep zoekt daarvoor samenwerking met boeren die in hun bedrijfsvoering oog hebben voor de kwaliteit van voedsel en landschap. Met het verhaal over de voordelen van lokaal voedsel wil de groep medebewoners motiveren aan te haken.