Brummense Landschapsgesprek 2019

websitebeheerEnergietransitie en landschap

Wat gaat de energietransitie betekenen voor het Brummens Landschap?

Om aan de internationale afspraken van Parijs (2015) te voldoen, gaat Nederland grootschalig zon- en windenergie opwekken. In 2030 moeten we 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Hoe gaat dat er in het Brummens landschap uitzien? Kiest u voor zonneparken of juist voor windmolens? En waar moeten die dan komen en onder welke voorwaarden? U wordt bijgepraat door deskundigen over de energieopgave, over oplossingen en de consequenties voor het Brummens Landschap. Aan de hand van het Dialoogspel van Brummen Energie komt u spelenderwijs met elkaar in gesprek over deze ontwikkeling.

download hier de drie inleidende presentaties van het Landschapsgesprek 2019
Regionale Energie Strategie
Ons landschap vol energie
Kansen voor biodiversiteit in zonnevelden op het land

Windturbines. Foto: Lars Soerink / www.vildaphoto.net
Zonneveld. Foto: Yves Adams / www.vildaphoto.net